tiistai 16. maaliskuuta 2010

Onpas siitä kauan...

... kun viimeksi tänne jotain kirjoittelin. Nyt on jo maaliskuun puoliväli ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Tänä vuonna on saatu lunta oikein vanhaan malliin. Mamma muistelee lapsuuden vuodenaikoja, kun lunta oli aina talvella ja kesät olivat aina kuumia. Nykyään ne usein ovat vähän sitä, tätä tai molempia tai ei oikein mitään.

Kerroin aiemmin, että minulta vietiin kulkuset ja napattiin päänupista kasvain. Pitkän aikaa kuljin fleece-haalareissa ja mamman innovoima kommandopipo päässä. Ihmisten pipossa yleensä reiät ovat silmien kohdalla, minulla reiästä pistivät korvat. Lakki napsautettiin nepparilla kiinni leuan alta ja se suojasi hyvin leikakuksen takia kaljuksi ajeltua päälakeani. Mamma kehitteli fleece-haalarini haarojen väliin fleecestä jonkinlaisen kalukukkaron tyhjien pussieni suojaksi, olihan keskitalven aikoihin jopa Vaasassa yli -25 astetta pakkasta. Haaroväli ja päänuppi kaljuna ei tuolloin lähdetty kuin pihapisulle, harvemmin kuitenkaan pitemmälle lenkille.

Päänupin haava parani hienosti ja vähitellen alkoivat hiukset kasvaa kaljun peitoksi. Haarojenväli oli tuottaa ongelmia sulamattoman solmun vuoksi. Solmu haittasi sen verran, että taisin sitä muutaman kerran kielellä lipaista. Siitä seurasi nivusiin näppylöitä ja haavan ärtyminen, vaikka se oli ehtinyt jo kiitettävästi parantua. Ei muuta kuin uudelleen lääkärille, joka napsi sulamattomaksi jääneen solmun pois ja antoi Fusidermiä näppyihin. Antibiootit olin jo päivystävältä saanut viikonlopun aikana. Sen jälkeen palleroiset paranivat mukavasti, enkä enää meinaa muistaakaan, mitä narttuongelmia niistä aina juoksujen aikoihin seurasi.

Vähäisempi liikunta ja jonkin verran lisääntyneet ruokahalut ovat lihottaneet minua niin, että namusetä on joutunut dieetille. En minä vieläkään mikään läski ole, mutta lihomiseen on syytä kuitenkin suhtautua vakavasti. Helpompi on välttää läskiä silloin, kun sitä ei vielä ole ylettömästi. Onneksi aurinko paistaa ja talvikelit kutsuvat lenkille. Kakkoskodin pelloilla ja järven jäällä on mukava juosta hankikannon aikana.

Ei kommentteja: